کفسازی ساختمانها

کفسازی ساختمانها
هر نوع عملیات ساختمانی که بر روی سطح طبیعی زمین و یا سقف طبقه صورت گیرد تا سبب کاربری و عملکرد فضا شود کف سازی نامیده میشود.
کف سازی به ۲ عامل فوقالعاده مهم بستگی دارد:
- محل قرار گیری
- عملکرد آن مکان
توجه داشته باشید که بخش مهم و تعیین کننده در داخل و خارج ساختمان، کف سازی میباشد؛ به این دلیل که کف سازی علاوه بر اینکه شامل فضاهای داخلی ساختمان میشود، شامل فضاهای خارجی ساختمان از قبیل پیاده روها و زمینهای ورزشی و… نیز میگردد.
مشخصات کف سازی بنا
- استحکام و پایداری
- مقاومت در برابر نفوذ و عبور رطوبت
- دوام لازم و کافی
- مقاومت در برابر اصوات و حرارت
- استقامت در برابر آتش
انواع کف سازی داخلی ساختمان
- کف سازی با توجه به محل قرار گیری
- کف سازی بر روی خاک
- کف سازی مابین طبقات
- کف سازی بر روی بام
- کف سازی با توجه به نوع عملکرد
- مکانهای خشک
- مکانهای مرطوب
- مکانهای ویژه
فرش کف
به سطحی که بر روی آن قدم میزنیم فرش کف گوییم.
زیر سازی سه وظیفهی اساسی دارد:
- استحکام لازم برای رو سازی را به وجود میآورد.
- روسازی را از رطوبت کف حفظ میکند.
- سطحی محکم و استوار پدید میآورد.
زمینی را که میخواهیم بر روی آن طرحی را بنا کنیم ممکن است از انواع زمینهایی باشد که برای احداث ساختمان مناسب نیستند. مثلاً زمینهایی که خاک زراعی یا خاکی که بیش از رس داشته باشد دارند مشخصات و ویژگیهای لازم برای اجرای کف سازی را ندارند و برای مناسب کردن چنین زمینهایی ۲ راه وجود دارد:
- باید خاک موجود را تا رسیدن به خاک مناسب برداریم و بعد در لایههای ۲۰ سانتی متری روی آن با مخلوط خاک ریزی کنیم و سپس آن را مرطوب کرده و با غلتک آن را بکوبیم و تند تند این عملیات را انجام دهیم تا به تراز مورد نظرمان برسیم.
- مخلوط را بر روی خاک موجود بریزیم و آن را به همان روش یک بکوبیم اما در این روش در صورتی که خاک محل مناسبی باشد میتوانیم همان خاک را آنقدر با غلتک بکوبیم تا به مقاومت مناسب برسد.
.jpg)
کف سازی ساختمانها
کفسازی باید با استفاده از مصالحی صورت گیرد که قادر به تحمل بارهای وارده ناشی از وزن مصالح و دیگر اجزای ساختمان، اسباب اثاثیه و افراد ساکن در ساختمان باشد.
کفها باید در مقابل ساییدگی مقاوم بوده و دارای حد مطلوبی از زیبایی باشند.
همچنین باید همواره به این نکته مهم توجه نمود که کفسازی باید با مصالحی انجام شود که امکان لغزش و سر خوردن بر روی آنها حداقل باشد و تا حدودی عایق صدا بوده و نظافت آن به سهولت انجام گیرد.
مشخصات کف سازی ساختمان
اولین مشخصه مهم کفسازی استحکام و پایداری آن است مقاومت در برابر نفوذ و عبور رطوبت از دیگر ویژگیهای عمدهی کف سازی است به علاوه کفسازی بایستی دارای دوام لازم باشد از خصوصیات دیگر کفسازی میتوان از مقاومت در برابر اصوات و حرارت و همچنین استقامت در برابر آتش نام برد. انتخاب نوع کفسازی بستگی تام به محل و نوع عملکرد آن دارد.
انواع کفسازی از نقطه نظر عملکرد
- در زمینهای خشک
- در زمینهای نیمه خشک
- در زمینهای با رطوبت بالا
- بر روی خاک
- مابین طبقات
انواع پوشش و مصالح مورد استفاده در کف سازی
- موزاییک فرش
- سرامیک و کاشی
- پارکِت
- فوم بتون
- شن
- ماسه
- سيمان
- عايق رطوبتی
فرش کف با موزائیک
موزائیک کف پوشی است متراکم، در حقيقت يک جور بتن است که تراکم خود را يا از طريق فشار پرسی و يا از طريق لرزش به دست میآورد و از ماسه، سيمان، سنگ دانه، پودر سنگ و آب در ابعاد و طرحهای گوناگون ساخته میشود.
سرامیک و کاشی
باید توجه داشت که فرش کف با کاشی یا سرامیک باید به وسیله کاشی یا سرامیک سالم و بدون لب پریدگی انجام شود.
كفپوشهاى چوب پنبهاى
اين نوع كفپوش ازچوب پنبه حقيقى ساخته مىشود كه از پوست درخت بلوط گرفته مىشود. به دليل اين كه براى توليد اين كفپوش احتياج به پوست درخت بلوط داريم لذا توليد آن براى اكوسيستم مخرب نيست.
اجرای فرش کف با سنگ
سنگ انتخابی اولاً باید فاقد خلل و فرج باشد و ثانیاً مقاومت کافی در برابر سائیدگی را داشته باشد طرز فرش و ملات مصرفی مشابه فرش با آجر موزائیک است.
پارکت
کفپوشی از جنس چوب است که برای داخل ساختمان استفاده میشود. بدین صورت که قطعات پارکت را به صورت موازی در کنار هم قرار میدهند تا کف ساختمان پوشیده شود. پارکتها در ابعاد و اندازههای مختلف وجود دارند که بخاطر وجود بعضی از مواد پلاستیکی موجود در آن مانع از خوردگیهای موریانهایی و حشراتی میشود.
خصوصیات پارکت
- مقاوم در برابر رطوبت
- مقاوم به ضربه
- مقاوم در مقابل خمش
- مقاوم در مقابل حرارت
- نفوذ ناپذیر در برابر اجسام ریز
- مقاوم در برابر سایش
دیدگاهتان را بنویسید